voordelen

 • Snel schakelen
 • Betrouwbare verloning 
 • Landelijke partner
 • Betrokkenheid
 • Scherpe tarieven

werkwijze

  Wanneer u start met payrolling bij Kornuit verplicht u zich niet tot een minimale contractsduur. Is er geen werk meer, dan mag u het contract in de meeste gevallen direct beëindigen.
   Wanneer u kiest voor payrolling bij Kornuit, gaat dit volgens deze werkwijze:
    • U meldt u aan als klant
    Nadat u een offerte van ons heeft ontvangen hoeft u enkel wat formulieren in te vullen en te retourneren. Dan bent u aangemeld als klant.
     • U meldt de payroller aan (personalia en kopie van een identiteitsbewijs)
     U werft en selecteert zelf de gewenste persoonsleden en heeft zelf contact met hen. Hierdoor blijft payrolling veel persoonlijker dan bijvoorbeeld werken met uitzend- of detacheringbureaus. 
      U laat de persoon zijn/haar personalia invullen op ons daarvoor bestemde formulier en maakt een kopie van zijn/haar geldige legitimatiebewijs. Deze twee dingen stuurt u naar Kornuit.
       De werknemer krijgt daarna van Kornuit een Fase overeenkomst (uitzendovereenkomst) thuisgestuurd met daarbij de werkwijze en huisregels van Kornuit. O.a. ons ziektereglement en een brief om ons voor te stellen als administratieve partner van u als opdrachtgever.
        • U levert de gewerkte uren aan
        Per e-mail of post kunt u de uren aan ons aanleveren. Wekelijks worden de gewerkte uren gefactureerd. De werknemer kan aangeven of hij/zij deze uren wekelijks of vierwekelijks uitbetaald wil hebben.
         De verloning van de werknemer wordt verzorgd conform ABU CAO. Dit wil zeggen dat wij de werknemer een uitzendovereenkomst bieden. Wanneer u als opdrachtgever de werkzaamheden wilt stopzetten, dan kan dit meestal met in acht neming van de ABU aanzegtermijnen.

         Aantal reeds gewerkte werken: 

         Aanzegtermijn in kalenderdagen: 

         0 tot 12 

         12 tot 26 

         26 tot 52

         10

         52 t/m 78

         14

          De werknemer heeft naar u toe de verplichting minstens een werkdag van te voren te beëindigen. Beëindigd de werknemer zelf binnen 78 weken, dan is de uitzendovereenkomst direct ontbonden. De werknemer kan eventueel terugvallen op de wettelijke vangnetten. Na 78 weken gelden er bepaalde tijd overeenkomsten en daaraan verbonden opzegtermijnen.
           De aanzegtermijnen zijn niet van toepassing wanneer de werknemer ziek wordt. Dan beëindigt de overeenkomst automatisch. U hoeft tijdens de ziekte van een werknemer niets extra of door te betalen. Bij herstel kunt u in overleg met de werknemer de werkzaamheden weer laten aanvangen. U hoeft wederom alleen de gewerkte uren door te geven en te betalen.